Mijn balans tijdens de corona-gekte

Dit ontgaat niemand meer: de uitbraak en gevolgen van het corona-virus.
Waar de onduidelijkheid (vooral in het beginstadium) ook bij mij onrust gaf, heb ik nooit echt in paniek gezeten. Maar wel heb ik het gevoel gehad dat we naar paniek werden gedreven…

Ik heb dat uitgesproken tegen een paar mensen om mij heen, dat ik met logisch nadenken geen paniek voelde maar meer wat angst had voor als het virus ons wel te pakken krijgt. En dan eigenlijk alleen maar om het feit dat zowel Caleb als ik astmatisch op een gewone verkoudheid kunnen reageren. En als je dan die enge verhalen hoort over de zware luchtwegklachten. Dus niet zozeer om het virus te krijgen, maar meer hoe het zijn uitwerking op ons zou hebben. Want alleenstaande moeder sta je er toch alleen voor.

Ik had het idee dat ik banger moest zijn dan ik was.

Toen ik het idee had dat ik banger moest zijn dan ik was ben ik bewust gaan intunen op mezelf: eens bewust kijken wat mijn intuïtie mij hierover te vertellen had.
En mijn intuïtie vertelde mij ook dat ik niet bang hoefde te zijn. Logisch nadenken, goede hygiëne, voedzaam eten en afstand houden (eigenlijk gewoon de RIVM-richtlijnen blijven volgen). Komt het virus wel bij ons, dan is dat gewoon iets wat we mogen meemaken, wat het universum voor ons in petto heeft. Ik blijf op mijn intuïtie vertrouwen, zij kan mij de weg wijzen! Daarnaast hebben wij voldoende vitamines, superfoods en voedingssupplementen in huis waarmee we onze weerstand al hoog houden!

Nu heb ik het “voordeel” volledig vanuit huis te kunnen werken. Maar dat is nu de opvang gesloten is toch ook best een uitdaging! Deze week heb ik het per dag aangekeken. Heel bewust mijn werkzaamheden even op een laag pitje gezet, zodat ik zelf niet zou overlopen van frustratie. Weer een duidelijke les die ik van mijn intuïtie heb mogen leren. Ik moet hierbij wel zeggen dat ik het ‘geluk’ heb nu nog ondersteuning van het UWV heb en dus een laag basisinkomen nog binnen krijg. Maar die ondersteuning stopt eind april wel, dus kruipt er langzaamaan wel lichte spanning binnen over dit punt (maar dat is voor een ander blog 😉 ).

Caleb ging voorheen 4 dagen per week naar de opvang, iets wat ik tijdens mijn burn-out zeker heb aangehouden. Voor hem regelmaat, vermaak en plezier, voor mij ook regelmaat (hallo dag-nachtritme) en vooral rust. Sinds najaar 2019 gaat het wel echt stukken beter, maar merkte de afgelopen tijd nog wel wat restklachten van die burn-out. Dat is iets waar ik nog wel goed mee kon omgaan, maar eergisteren overvielen die restklachten me in ene! Caleb is best een uitdagend kind – oh wat hou ik van dat mannetje, maar behang was nu wel fijn geweest – en heeft zowel fysieke als mentale uitdaging nodig. En ik wilde zo graag iets afmaken voor mijn bedrijf, wilde zo graag een mooie motivatie delen en het lukte niet! Dus na een mopperronde van mijn kant, duidelijk (heel duidelijk) de grenzen aangeven, werd meneer eindelijk rustig en ging (na een dikke knuffel) heel fijn zelf spelen. En toen kon ik het bericht tóch afmaken!

Naderhand checkte ik even met mijn intuïtie – en vooral even kijkend naar wat Caleb nou bedoelde – en het was heel duidelijk: hij voelde mijn onrust, werd zelf nog onrustiger dan hij al was en dat resulteert bij hem in gedrag dat hij alle aandacht opslokt.
Met een ademhalingsoefening had ik snel weer mijn innerlijke rust terug en heb toen even met Caleb gepraat: volledig open staan en vragen wat hij wilde doen. Maar ook uitleggen wat de situatie nu is: hij snapt het nog niet helemaal, maar met de uitleg “de kindjes (opvang) zijn ziek en daarom kan je niet daar spelen” snapt hij het iets beter. Ik heb uitgelegd (en de afgelopen dagen ook echt doorgevoerd) dat we een dagritme maken, dat we veel thuis moeten zullen blijven en veel samen moeten werken. Dat hij mij mag helpen, maar ook zelf even moet kunnen spelen of werken.

En zowaar: het is een stuk rustiger in huis. Ik moet nog steeds duidelijk de grenzen bewaken en aangeven, soms echt de strenge moeder zijn die ik eigenlijk niet wil zijn, maar daardoor is het een stuk strijdvrijer hier in huis en mijn hoofd/lijf!

De komende week wil ik voor mijn lieve volgens van Puur Eve kijken of ik een checklist kan maken. Een pdf die je kunt downloaden en op een handige plek kunt hangen.
Een checklist om even stil te staan bij jouw verbinding met je intuïtie, juist nu gericht op deze hectische tijd met vaak de kinderen thuis of juist bij een hele drukke tijd op je werk.
Ik weet nog niet precies hoe, maar wat mij nu te binnen schiet is 5x 1-minuut-oefeningen voor instant rust. Hou dus vooral mijn pagina in de gaten!

Mocht je nou denken: hoe krijg ik die rust nou terug? Wil je niet wachten tot die checklist maar wil je eerder een keer sparren? Plan dan een gratis online kennismakingsgesprek met mij in (via website of privé berichtje). Dan gaan we met behulp van videobellen (of eventueel gewoon bellen) even kort samen kijken naar jouw situatie.
Want hoe beter jij verbonden bent met je intuïtie, hoe strijdvrijer jouw leven wordt!

Wat voor mij goed werkt en wat ik mijn klanten ook adviseer, is om te gaan schrijven. Al is het een dagboek voor jezelf, een social media post of een blog…dat maakt niet uit. Zet wel altijd een datum erbij, want je zult zien dat jouw intuïtie je wat probeert te vertellen. Vaak iets wat dan niet opvalt, maar als je het later eens terugleest dan herken je een les er in.

Mijn inzicht wat mij al opvalt tijdens het schrijven van dit blog: dat alles wat ik doe gewoon goed is! Het is een een gekke situatie nu in de wereld en het is echt niet gek dat het nu thuis ook gek gaat! Dat mag gewoon, hoort er eigenlijk gewoon bij en straks weten we bijna niet beter!
(al hoop ik wel dat er niet teveel mensen ernstig ziek worden of overlijden, dat de epidemie op een veilige manier uit kan werken en kijk ik ook echt weer uit naar een dagje zonder mijn grote vriend ;-), de tijd dat ik weer meer dan 30 minuten ongestoord kan werken en weer kan knuffelen met familie en vrienden!)

Gepubliceerd door Puur Eve

Als intuitive life coach kan ik contact maken met jouw ware ik/jouw energie/je intuïtie (hoe je het noemen wilt) en kan ik je helpen om alle blokkades over je leven op te lossen. Ik kan intunen op je onderbewustzijn en de beperkende overtuigingen vinden en opruimen die je in het leven tegenhouden om succesvol te zijn op elk vlak (relaties, carrière, liefde, financiën, gezondheid, etc.).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: